Dakigunez, elikagai guztiak kaloriak dauzkate (ura salbu), batzuk gehiago, beste batzuk gutxiago, baina denek energia ematen diote organismoari.
Dieta bat burutzeko orduan, egokia da kaloria gutxiko janariak ezagutzea, menu ezberdinak antolatzeko; beti ere, 5 janari taldeetako (beste batzuk 6 edo 7 talde ezberdintzen dituzte) elikagaiak barneratuz. Horrela, egunean 5 janaldi burutu behar dira, eta gomendagarriak diren kantitateak elikagaien piramide honetan aurkezten dira:
- Fruta eta barazkiak: 5 lagin edo puska egunean, beharrezkoak baitira elikadura egokia izateko.
- Okela eta arraina: proteina ugari dituzte, egunean 1 edo 2 puska.
- Esnea, jogurra eta gaztaia: kaltzio asko dute, egunean 2 edo 3 puska.
- Gantzak, koipeak eta goxoak: neurri batean soilik hartu behar dira.
- Ogi, zereal, arroza eta pasta: 5-10 puska egunean.
Hala ere, dieta bat egiteko orduan beti aholkua eskatu behar zaio gure mediku edo espezialista den nutrizionista bati, arazoak ekiditzeko.
Hurrengo linkan daukazue 5 janari taldeetako kaloria baxuko elikagaien zerrenda bat (kaloria kopurua 100 gramo janariko):
http://www.aperderpeso.com/lista-de-alimentos-bajos-en-calorias/
Beste link honetan, espainiako menuen kaloria zerrenda agertzen da:
http://perso.wanadoo.es/recetasdecocina/listado_de_calorias/
Neuromarketing
-
Neuromaketinga, neurozientzietan erabiltzen diren teknikak merkataritzaren
munduan erabiltzean datza.Modu horretan iragarkiek giza garunean dituzten
efek...
Hace 15 años
No hay comentarios:
Publicar un comentario